måndag 21 september 2015

Läslogg

Datum 9/9 - 15

Jag är på sida 100 och är på kapitel 10 i Hungerspelen

Där jag är nu i boken blir alla deltagare intervjuade i 3 minuter var och man får läsa om hur katniss förbereder sig inför de och reagerar på vad dem andra deltagare säger. Det gick väldigt bra med hennes intervju trots att hon var väldigt nervös och även fast hon redan var en favorit av tittarna gillar dem henne mer nu efter intervjun. Men när Peeta säger att han är kär i Katniss i sin intervju blir hon väldigt förvirrad,och alla ser på dem som ett väldigt olyckligt kärlekspar.

Datum 18/9 -15

Nu är jag på sida 191 och kaptiel 18 i boken.
Nu har spelet börjat och Katniss har teamat upp med en 12 årig flicka vid namn Rue och dem planerar att sabotera karriäristernas hög med mat och annat viktigt. Katniss kommer först inte på nåt sätt att sabotera dem men efter att ha insett att det var minor runt om högen siktar hon sin pilbåge på en påse äpplen och skjuter sönder påsen vilket resulterar i att äpplena ramlar ner och triggar igång en mina. Allt sprängs i luften och explotionen gör så att katniss nästan flyger iväg från sin position, hon blev yr och kände sig döv då hennes öra började blöda. Hon ser hur karriäristerna blir extremt förbannade över händelsen. Hon flyr sen tillbaka till Rue som kulle förberedda lite grejer medans Katniss var borta men väl på plats inser hon att Rue är borta. Efter ett tag hör hon ett ljust skrik och hon inser att bara Rue att kunna skrika så ljust. Hon springer mot skriket och just när hon kommer från ser hon Rue fångat i ett nät och innan hon hinner göra nåt genomborrar ett spjut Rue. Innan Katniss än hinner tänka skjuter hon en pil i halsen på killen som kastade spjutet. Sen tar hon ut Rue ur nätet och lovar henne att hon kommer att vinna hungerspelen för dem bådå. Sen sjunger hon för Rue som medans dör en ändå ganska lungt död. Det var inte nånting som jag inte förstod just nu i boken och stämningen var spännande och känslorna i boken kändes arga och ledsna. Det blir kul att se hur Katniss hanterar Rues död längre fram i boken. Jag gillade den här delen av boken mycket och tyckte de var de mest spännande som har hänt i boken än men man vet att det bara kommer att bli mer spännande i slutet av boken så jag är väldigt taggad för det.

Datum 9/26 - 15

Nu har jag läst ut hela boken och jag tyckte den var väldigt bra. Efter Rues död så blir det tillåtet för 2 från samma distrikt att vinna tillsammans och Katniss försöker direkt leta reda på Peeta. Hon hittar honom vid sjön, där han ligger väldigt skadad. Katniss hjälper han och dem gömmer sig i en grotta
där dem ska skydda sig tills Peeta har blivit friskare. Sen får hör dem att de finns nåt dem behöver i mitten av arenan, Dem antar att de år någon slags salva eller liknande för Peetas sår. Fast där finns också saker som andra deltagare behöver, så de kan bli farligt. Peeta vill inte att Katniss ska gå dit för han tycker de är för farligt och hon går med på att inte gå dit. Lite senare så får hon ett sömnmedel av Haymitch inskickat till arenan så hon kan utan att Peeta märker något dra och hämta salvan. Hon bestämmer sig för att göra det. När hon väll har sövt Peeta med medlet och tagit sig mot mitten springer hon in mot grejerna när hon tror kusten är klar men just då hon har tagit sina grejer blir hon attackerad av en annan deltagare. När det verkar som att Katniss kommer bli mördad av henne så blir hon räddad av den andra deltagaren från Rues distrikt. Han döder deltagaren som attackerade Katniss fast han låter Katniss gå för att hon var vänligt mot Rue. När Katniss sen har tagit sig tillbaka till Peeta använder dem salvan på hans sår. Peeta var glad över salvan fast han tyckte fortafarande att de var för farligt att hämta den. Dan efter är såret nästen helt borta och Peeta är återställd. Efter de försöker dem samla ihop mat. Peeta äter nästan av dödliga bär men Katniss stoppar han. De visade sig att en deltagare förföljde Peeta och hade ätit av ett bär och dog. Nu var de bara 4 deltagare kvar. Peeta, Katniss, killen från Rues distrikt och en av karriäristerna som heter Cato. De släpps in odjur på arenan för att göra saker mer spännande i finalen. Han från Rues distrikt blir dödat av dem direkt. Fast Katniss och Peeta hinner klättra upp på en höjd där dem tar skydd från Odjuren. Odjuren hade dem döda deltagarnas ögen så de kändes som att det var dem döda som jagade dem. De visar sig att Cato också hade tagit skydd på samma ställe som Katniss och Peeta och dem börjar slåss. De slutar med att Katniss lyckas skjuta ner han från höjden med hjälp av en pil. Nu hade dem vunnit. Fast reglerna ändras i slutet och de kan bara vara en vinnare igen. Eftar att hota dem att döda sig själva båda två så låter dem de vara två vinnare. Slut. De va inge jag inte förstodd och  jag tyckte de var ett bra slut på boken och även fast jag läst den en gång tidigare tyckte jag om att läsa den igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar